27.4.07

Hiidenvuorella tapahtuu, tapahtuu...


Tulevana kesänä 2007 Hiidenvuorella ja sen kupeella Hiidensaaressa tapahtuu monenlaisia asioita. Ennen kuin päästään Hiidenvuoren yökonserttiin, on sitä ennen koettavissa rummutusta, ikonien salaisuuksia, luontoääniä - ja tietenkin makoista ruokaa. Näiden oheistapahtumien otsikkona on tänä vuonna "Hengitä luonnosta" ja niiden keskeisenä tapahtumapaikkana on Joachim ja Danielle Rolserin maatila Hiidensaaressa (puh. 05 - 366 4200) osoitteessa Hiidensaarentie 473, (jonne kuitenkin mennään Hiidensaarenkujaa myöten eli heti keitaan jälkeen Hiidensaaren tieopasteen kohdalta käännytään oikealle).
Sunnuntaina 10. 6.2007 avautuu klo 12 Hiidensaaren maatilalla näyttely, jossa on esillä taidetta ja käsitöitä monista maista. Tämä myyntinäyttely on sitten avoinna melkein koko kesän aina 15.8. asti klo 12 - 19.
Sunnuntaina 10.6.2007 on tarjolla Ääniretki luontoon: retkellä kuunnellaan luonnon ääniä, loristetaan omatekoisia sadekeppejä ja soitellaan pillejä. Lähtö maatilalta. Ohjaajana toimii Minna Loikala. Ilmoittautua voi numeroon 050 436 1246.
Sunnuntain 10.6.2007 huipentumana on klo 18 alkava rumpukonsertti Hiidensaaren maatilalla. UGR-rumpuryhmä loihtii esiin shamaanisia ääniä. Mukana ovat Esa Kotilainen, jolla onkin kokemusta Hiidensaaren rumpuilmiöistä, Anssi Nykänen ja Mika Kallio.

Tiistaina 12.6.2007 Hiidensaaren maatilalla tarkastellaan ikoneita: Mitä ikoni kertoo? Ikonitaiteilija Liisa Kuninkaan lyhytkurssi perehdyttää tavallisia ihmisiä ikonien salaisuuksiin. (Kurssi ei ole tarkoitettu ikonimaalareille.) Kurssin aika on klo 10 - 15, ja tietoja saa puh. (05) 388 8399.

Lauantaina 16.6.2007 on Hiidensaaren maatilalla tarjolla maistuvaa ruokaa taiteen lisäksi: luontoruokailun voi varata itselleen ajalle klo 20 - 22 ja sitten täysin vatsoin voi yrittää lyllertää vuoren päälle yökönserttiin - tai eihän se mikään pakko... nääs Esa Kotilainen kumppaneineen on luvannut tarjoilla musiikkia otsikolla "Matka Orientiin" ihan siinä Hiidensaaren maatilan tuntumassa.

Sitten vasta
lauantaina 16.6.2007 klo 23 koittaa Hiidenvuoren yökonsertin aika. Silloin piano on jo ylhäällä vuorella, samoin yleisö, ja vihdoin taiteilijat, Johanna Rusanen, Petteri Salomaa ja Risto Lauriala, aloittavat konsertin. Yökonsertissa on perinteisesti kuultu kesäisiä pikkulauluja - niin suomalaisia kuin muitakin. Luonnon ja taiteen herkistäminä yleisö lopuksi hiljenee kuuntelemaan laulua Onnelliset, jonka on Aleksis Kiven sanoihin kauniisti säveltänyt Oskar Merikanto. Sitten hieman pähkäillään siinä kallioilla... urhelijat alkavat suunnitella, miten sen pianon saisi alas... Aamuhan siinä pian rupeaa olemaan käsillä.
Yökonsertin järjestää Iitin Musiikkijuhlayhdistys. Jos sade sattuu haittaamaan, on samainen konsertti Iitin kirkossa Kirkonkylällä.

Ei kommentteja: