25.5.07

Hiidenvuoren yökonsertti lähestyy


Perinteinen Hiidenvuoren yökonsertti järjestetään lauantaina 16.6.2007 klo 23. Taiteilijoina kuulemme Johanna Rusasta, Petteri Salomaata ja Risto Laurialaa. Teemana on ytimekkäästi ”kesäisiä lauluja”. Konsertin järjestää Iitin musiikkijuhlat.

Sopraano Johanna Rusanen on ehtinyt tulla suomalaisille tutuksi laulajattareksi monien oopperarooliensa myötä. Hän aloitti lauluopintonsa Sibelius-Akatemiassa 1991. Sen jälkeen hän laajensi opintojaan Keski-Euroopassa. Hän on esiintynyt laajasti Suomessa ja mm. Saksassa oopperataloissa, musiikkifestivaaleilla ja liedkonserteissa. Myös kevyemmän musiikin esiintymiset ovat hänelle tuttuja tilanteita. Nyt hän tulee ensimmäistä kertaa Hiidenvuorelle esiinnyttyään sitä ennen Iitin musiikkijuhlien lauantaikonsertissa.

Baritoni Petteri Salomaa kiipeää toista kertaa Hiidenvuorelle. Tätä ennen hän lauloi siellä vuonna 2003. Petteri Salomaa ehti kiertää Euroopan oopperataloja 1990-luvulla ja esiintyä menestyksellä monen monissa rooleissa. Myös Suomessa häntä on ihailtu milloin don Alvarona, milloin Papagenona. Nykyään hän hoitaa laulumusiikin professuuria Sibelius-Akatemiassa, mutta ehtii osallistua konsertteihinkin.

Pianotaiteilija Risto Lauriala on ”vanha konkari” Hiidenvuorella. Hän on tunnustettu pianon taitaja, joka on levyttänyt useita vaativia kokonaisuuksia, kuten Bachin partitat ja Goldberg-muunnelmat. Hänen soittoaan on kuultu useissa konserteissa ja lied-illoissa niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Hän ahkeroi myös muissa Iitin musiikkijuhlien konserteissa ennen Hiidenvuorta.

Hiidenvuoren yökonsertin ”taikaan” kuuluvat tummeneva kesäinen yö, jokunen itikka, pieni tuulen vire vuoren päällä, kova kallioinen istuinsija ja väkeä niin ”mahlottomasti”, ettei jalansijaansa löydä. Ja tietenkin se ihmettely, että ovatpas taas jaksaneet kantaa tuon pianon tuohon! Jos sattuisi niin huonosti käymään, että sataa ropsuttelee, siirtyy konsertti pidettäväksi Iitin kirkossa.

Ei kommentteja: